# **Preliminary Schedule-at-a-Glance**

### **NABE 54th Annual Conference**

Hyatt Regency Atlanta, Atlanta, Georgia

Please note: All times subject to change.

Time Zone: Eastern Time

### ATTENDEES MUST WEAR THEIR BADGES AT ALL TIMES

TUESDAY, February 18, 2025					
06:00 PM – 08:30 PM	NABE Conference Registration	Grand Foyer			
WEDNESDAY, February 19, 2025					
07:00 – 04:00 PM	NABE Conference Registration Open & PCI Sign-In	Grand Foyer			
07:00 – 04:00 PM	Educational Site Visits (Attendees with colored wristlets only)	Ticketed Event			
	Breakfast & lunch provided at the schools				
07:30 – 09:00 AM	Continental Breakfast (Badged Attendees ONLY)				
09:00 – 04:00 PM	NABE Pre-Conference Institutes (PCI Attendees ONLY)	See Program App			
09:00 – 04:00 PM	Wednesday Workshops (Main Conference Attendees ONLY)	See Program App			
12:00 – 01:00 PM	Lunch on your own	On Your Own			
04:30 – 05:00 PM	NABE Ribbon Cutting Ceremony	Grand Hall Foyer			
	Welcome Remarks				
	Sponsor of the Year Award				
	Resource Provider of the Year Award				
05:00 – 07:00 PM	NABE Night with the Resource Providers Reception	Grand Hall – Resource			
		Hall			
05:30 – 06:30 PM	Demo Presentations and Daily Prize Drawings (Must be present to	Grand Hall – Resource			
	win)	Hall			

#### Wednesday Workshops are available to all registered attendees.

Please note these workshops are separate from the listed Pre-Conference Institutes (PCI).

- Dr. Dorina Ebuwa, B.E.L.I.E.V.E., LLC
- Silvia Dorta-Duque de Reyes, Benchmark Education
- Kris Nicholls, Nicholls Educational Consulting
- Dr. Rebecca Blum-Martinez, University of New Mexico

## **Concurrent Session Strands:**

Thursday, February 20th – Saturday, February 22nd, 2025

- Advocacy
- Art/Music
- Bilingual Education
- College/Career Readiness
- Cultural Competence
- Dual Language/Dual Immersion
- Early Learning (Birth-5yrs)
- Education Pipeline
- English Learners
- ESL Secondary Level
- Equity
- Family and Caregiver Engagement
- Gifted and Talented Special Populations
- Grant Writing and Management
- Heritage Language
- Indigenous Language

- Language Assessment
- Literacy (Biliteracy and Multiliteracy)
- Mathematics
- Mental Health & Wellness + Trauma
   Informed Practices
- Multilingual Learners
- Professional Development
- Program Design and Evaluation
- Science
- Social Emotional Development
- Social Studies
- Special Education
- STEM/STEAM
- Technology Tools
- Upper Leadership
- World Languages

# Special Interest Groups at NABE 2025:

Thursday, February 20th – Saturday, February 22nd, 2025

- Asian & Pacific Islander
- Dual Language Immersion
- Educational Technology
- Elementary Education
- Gifted & Talented Bilingual Education
- Indigenous Bilingual Education
- Parent and Community Engagement
- Policy Makers
- Research & Evaluation

THURSDAY, February 20, 2025			
07:00 – 04:40 PM	NABE Conference Registration	Grand Foyer	
07:00 – 05:00 PM	Visit the NABE 2025 Sponsors and Resource Providers	Grand Hall – Resource Hall	
07:00 – 08:00 AM	Continental Breakfast with the Resource Providers		
08:00 – 08:30 AM	Demo Presentations and Daily Prize Drawings (Must be present to win)	Grand Hall – Resource Hall	
08:00 – 08:50 AM	50-Minute Concurrent Sessions & Special Interest Groups	See Program App	
08:30 – 09:50 AM	80-Minute Concurrent Sessions & Special Interest Groups	See Program App	
09:00 – 09:50 AM	50-Minute Concurrent Sessions & Special Interest Groups	See Program App	
09:50 – 10:20 AM	Coffee with the Resource Providers	Grand Hall – Resource Hall	
	Demo Presentations and Daily Prize Drawings (Must be present to win)		
10:30 – 11:50 AM	NABE Opening General Assembly:	Centennial Ballroom	
	Opening Ceremony		
	Welcome Remarks		
	NABE Executive Director's Welcome		
	NABE President Address		
	NABE Board Member Introduction		
	Prestigious Ramon Santiago Award Recognition		
	NABE Diamond Sponsor Remarks		
	Keynote: Montserrat Garibay, Former Assistant Deputy		
	Secretary & Director, OELA under Biden Administration		
	NABE Membership Meeting		
	Closing Remarks		
12:00 – 1:10 PM	Lunch on your own	On Your Own	
01:20 – 02:10 PM	Featured Speaker: Dr. Juan A. Freire, Brigham Young University	Centennial Ballroom	
	50-Minute Concurrent Sessions & Special Interest Groups	See Program App	
01:20 – 02:40 PM	80-Minute Concurrent Sessions & Special Interest Groups	See Program App	
02:40 – 03:10 PM	Coffee with the Resource Providers	Grand Hall – Resource Hall	
	Demo Presentations and Daily Prize Drawings (Must be present to win)		
02:20 – 03:10 PM	Featured Speaker: Dr. Gloria Corral, PIQE	Centennial Ballroom	
	50-Minute Concurrent Sessions & Special Interest Groups	See Program App	
03:10 – 03:40 PM	Coffee with the Resource Providers	Grand Hall – Resource Hall	
	Demo Presentations and Daily Prize Drawings (Must be present to win)		
03:20 – 03:40 PM	80-Minute Concurrent Sessions & Special Interest Groups	See Program App	
03:50 – 04:40 PM	Featured Speaker: Dr. Fernando Naiditch, Montclair State University	See Program App	
	50-Minute Concurrent Sessions & Special Interest Groups		
04:40 – 05:00 PM	Demo Presentations and Daily Prize Drawings (Must be present to win)	Grand Hall – Resource Hall	

Friday, February 21, 2025				
07:00 – 04:40 PM	NABE Conference Registration	Grand Foyer		
07:00 – 05:00 PM	Visit the NABE 2025 Sponsors and Resource Providers	Grand Hall – Resource Hall		
07:00 – 08:00 AM	Continental Breakfast with the Resource Providers	Grand Hall – Resource Hall		
08:00 – 05:00 PM	NABE Research Institute			
08:00 – 08:30 AM	Demo Presentations and Daily Prize Drawings (Must be present to win)	Grand Hall – Resource Hall		
08:00 – 08:50 AM	50-Minute Concurrent Sessions & Special Interest Groups	See Program App		
08:30 – 09:50 AM	80-Minute Concurrent Sessions & Special Interest Groups	See Program App		
09:00 – 09:50 AM	50-Minute Concurrent Sessions & Special Interest Groups	See Program App		
09:50 – 10:20 AM	Coffee with the Resource Providers	Grand Hall – Resource Hall		
	Demo Presentations and Daily Prize Drawings (Must be present to win)			
10:30 – 11:30 AM	NABE General Assembly:	Centennial Ballroom		
	Welcome Remarks			
	NABE Leadership Award Recognition			
	Keynote: Bilingual Education Student Organization (BESO)			
	Panel			
	Closing Remarks			
11:30 – 01:15 PM	NABE Awards Luncheon (Ticketed Event)	Regency VI & VII		
11:30 – 01:15 PM	Lunch on your own	On Your Own		
01:20 – 02:10 PM	Dr. Oscar Jimenez-Castillanos, University of Georgia	Centennial Ballroom		
	50-Minute Concurrent Sessions & Special Interest Groups	See Program App		
01:20 – 02:40 PM	80-Minute Concurrent Sessions & Special Interest Groups	See Program App		
02:40 – 03:10 PM	Coffee with the Resource Providers	Grand Hall – Resource Hall		
	Demo Presentations and Daily Prize Drawings (Must be present to win)			
02:20 – 03:10 PM	Dr. Wayne Wright, <i>Purdue University</i>	Centennial Ballroom		
	50-Minute Concurrent Sessions & Special Interest Groups	See Program App		
03:10 – 03:40 PM	Coffee with the Resource Providers	Grand Hall – Resource Hall		
	Demo Presentations and Daily Prize Drawings (Must be present to win)			
03:20 – 04:40 PM	80-Minute Concurrent Sessions & Special Interest Groups	See Program App		
03:50 – 04:40 PM	Dr. Dorina Ebuwa, B.E.L.I.E.V.E.! LLC	Centennial Ballroom		
	50-Minute Concurrent Sessions & Special Interest Groups	See Program App		
04:40 – 05:00 PM	Demo Presentations and Daily Prize Drawings (Must be present to win)	Grand Hall – Resource Hall		
8:00 PM	NABE President's Ball	Regency VI & VII		
	(Open to NABE attendees)			

Saturday, February 22, 2025				
07:00 – 11:20 AM	NABE Conference Registration	Grand Foyer		
07:00 – 08:00 AM	Continental Breakfast	Regency VI		
07:30 – 12:30 PM	NABE Parent Institute	Regency VII &		
		Regency V		
08:00 – 09:20 AM	Dr. Okhee Lee, NYU Steinhardt; JW Marshall, Summit K12	Centennial Ballroom		
	Panel Discussions & Workshops	See Program App		
08:30 – 09:20 AM	Panel Discussions & Workshops	See Program App		
09:30 – 10:20 AM	Dr. Ayanna Cooper, ACooper Consulting	Centennial Ballroom		
	50-Minute Concurrent Sessions & Special Interest Groups	See Program App		
10:30 – 11:20 AM	Chidinma Amadi, Amadi & Belden Consulting	Centennial Ballroom		
	50-Minute Concurrent Sessions & Special Interest Groups	See Program App		
11:20 AM	NABE Conference Registration Closes	Grand Foyer		
11:30 – 12:30 PM	Lunch on your own	On Your Own		
12:40 – 02:00 PM	Panel Discussions & Workshops	See Program App		
02:10 – 03:00 PM	NABE Closing Plenary:	Centennial Ballroom		
	Welcome Remarks by the NABE Executive Director			
	Plenary Speaker: Lt. Col. Consuelo Castillo Kickbusch,			
	Educational Achievement Services, Inc.			
	Grand Prize Drawing for NABE 2026 (must be present to win)			
	Closing Remarks			

For more information and updates, please visit <a href="www.nabe-conference.com">www.nabe-conference.com</a>
NABE RESERVES THE RIGHT TO REVISE THIS SCHEDULE AS NEEDED